Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че тя и френският

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че тя и френският
Коментари Харесай

Меркел призна за противоречия с Макрон, той също

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи през днешния ден, че тя и френският президент Еманюел Макрон „ се борят ” политически и имат разнообразни визии, само че съумяват да се сработят и да намерят компромис най-после, съобщи AFP. 
Разбира се, връзките ни са белязани от спорове ", споделя Меркел в оповестено през днешния ден изявление за в. " Зюддойче цайтунг " и добави, че " има разлики в манталитета " сред нея и френския президент и " разлики в метода, по който двамата възприемат функциите си ".
През последните месеци тези двама европейски водачи имаха редица различия, вариращи от замразяването на оръжейните продажби за Саудитска Арабия, за което Германия взе решение след убийството на журналиста Джамал Хашоги, до бъдещето на Европейски Съюз, през Брекзита и дадените на Англия отсрочвания.
Меркел обаче акцентира в изявлението постигнатия " голям прогрес " с помощта на френско-германския тандем, по-специално напредъка в защитата.
" Решихме дружно да разработим военен аероплан и танк. Това, че разчитаме повече едни на други в политиката на защитата е знак на доверие ", акцентира Меркел.
През януари двамата водачи също по този начин подписаха Аахенския контракт за френско-германската интеграция и съдействие.
" Дали тези връзки са се влошили през последните месеци? " Не, ни минимум ", твърди Меркел. Тя обаче слага ударението върху другите политики на двете страни.
" Аз съм канцлер на съдружно държавно управление и съм доста по-зависима от Народното събрание, в сравнение с френският президент, който няма право да влиза в Народното събрание " в името на разделянето на изпълнителната и законодателната власт, споделя Меркел.
Същевременно френският президент Еманюел Макрон също призна, че има разлики с немския канцлер, само че ги разказа като „ плодотворни борби “, чиито резултат са взаимни отстъпки, които разрешават на двете страни да вървят напред дружно, заяви Агенция Франс Прес.
„ Не желая да имам вяра в стерилните борби или връзки. Вярвам в плодотворната борба, която значи, че когато предложиш нещо, виждаш по какъв начин колегата ти дава отговор и дружно се пробвате да намерите компромис “, съобщи Макрон на конференция в Париж.
По мотив изборите за Европейски парламент идната седмица Меркел счита, че те " са доста значими, това са специфични избори ". " Мнозина се тревожат за Европа, аз също ", споделя тя.
Меркел декларира в изявлението, че ползите на европейските страни участнички в иранското нуклеарно съглашение съответстват с ползите на Русия и Китай, съобщи ТАСС.
Тя признава, че " Европа наподобява слаба в обстановката към Иран, от една страна тъй като еврото не е водеща валута като щатския $ и за Европа е мъчно да опълчи нещо на глобите на Съединени американски щати. От друга страна Европа се развива. Това, че тя не е толкоз разединена по този значим въпрос, колкото беше по време на войната в Ирак, единствено по себе си е скъпо ", споделя немската канцлерка.
Тя отбелязва, че в Европейски Съюз непрекъснато се постанова да се изготвят общи позиции. " Това постоянно е мъчно поради разликите в ползите, само че се получава, дано помислим за политиката ни към спора в Украйна ", споделя Меркел.
Канцлерът припомня и, че Европейски Съюз е изготвил обща тактика и за връзките със страните от Африка. " Напредваме малко по малко, въпреки и политическата ни мощ към този момент да не дава отговор на икономическите ни качества ", декларира Меркел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР