Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че страната й ще запази

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че страната й ще запази
Коментари Харесай

Меркел: Няма връщане назад за Парижкото споразумение

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че страната й ще резервира уговорките си по Парижкото съглашение и след решението на президента Доналд Тръмп да отдръпна Съединени американски щати. По думите й документът е " крайъгълен камък " в напъните за запазване на околната среда, съобщи Ройтерс. Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че страната й ще резервира уговорките си по Парижкото съглашение и след решението на президента Доналд Тръмп да отдръпна Съединени американски щати. По думите й документът е " крайъгълен камък " в напъните за запазване на околната среда, съобщи Ройтерс.

В малко изявление пред немския парламент Меркел сподели, че няма връщане обратно от поетия през 1997 година с Протокола от Киото път, който е траял с " историческото " Парижко съглашение.

" Решението на американския президент да се отдръпна от Парижкото съглашение за климата буди огромно страдание, показвам се много сдържано, когато споделям това ", сподели тя.

Меркел добави, че съглашението е нужно за запазване на околната среда.

" Нека всеки, за който бъдещето на нашата планета е от голяма важност, продължи по този път, с цел да реализираме триумф в името на Майката Земя ", сподели тя, а депутатите й ръкопляскаха.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР