Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще поиска започване на

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще поиска започване на
Коментари Харесай

Меркел: Всички европейски партньори да преговарят за митата на колите

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че ще изиска започване на диалози с комерсиалните сътрудници за понижаване на митата върху колите, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши да наложи наказателни мита за вноса на коли, създадени в Европейски Съюз.

Изявлението на Меркел пристигна, откакто през вчерашния ден вечерта американският дипломат Ричард Гренел беше хазаин на среща с едни от най-големите производители на коли в Германия. По време на тази среща той прикани Европейски Съюз да отстрани митата си за импорт на американски коли в съюза, а в подмяна Съединени американски щати ще направи същото.

Но Меркел съобщи, че сходни договаряния за понижаване на цената на митата би трябвало да бъдат извършени „ с всички страни, с които се търгува с коли”, а освен със Съединени американски щати.

Такава договорка единствено със Съединени американски щати „ ще бъде срещу разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО)”, сподели още Меркел, съобщи БГНЕС.

„ Ние можем да проведем договаряния за мита върху 90% от стоките”, съобщи Меркел, като това беше отпратка към стартираните диалози за договорката за свободна трансатлантическа търговия, познати като TTIP.

„ А можем да приказваме и единствено за един тип стока, само че тогава би трябвало да имаме същото отношение към всички наши търговски сътрудници в целият свят. Това е алтернатива, която аз мога да си представя”, сподели немският канцлер.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР