Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще бъде ускорена имунизационната

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще бъде ускорена имунизационната
Коментари Харесай

Тревога в Германия! COVID-19 отново излиза от контрол

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че ще бъде ускорена имунизационната стратегия против ковид, съобщи ДПА.

По последни данни на института „ Роберт Кох “ близо половин милион души са получили първата от двете дози на имунизацията, което прави по към 40 000 имунизации дневно в 83-милионната страна.

" Ще имаме задоволително ваксини за всички в Германия ", сподели Меркел и добави, че след няколко месеца управляващите ще могат да предложат на всеки, който желае, да се имунизира.

Министърът на опазването на здравето Йенс Шпан предизвести, че поради настоящия дефицит на ваксини хората няма да имат право да избират коя ваксина да получат.

Премиерът на южната провинция Бавария Маркус Зьодер предизвести, че срокът на деяние на сегашните противоепидемични ограничения в Германия ще бъде удължени и след края на януари.

Общият брой на смъртните случаи на хора с COVID-19 в Германия надвиши през днешния ден 40 000, заяви през днешния ден „ Роберт Кох “, съобщи Агенция Франс Прес.

За последното денонощие са регистрирани 465 смъртни случая, с което общият брой от началото на пандемията от COVID-19 доближи 40 343, показва Българска телеграфна агенция.

Над 1,9 милиона души са инфектираните досега в 83-милионната страна, включително близо 17 000 за миналите 24 часа.

Над 5000 души са в интензивни отделения, а над 80 % от леглата в тях са заети.

В седмичното си видеообръщение канцлерката Ангела Меркел сподели, че занапред следва да бъдат отразени в статистиките резултатите от по-засиленото контактуване сред хората към Коледа и Нова година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР