Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че търговският излишък се свива

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че търговският излишък се свива
Коментари Харесай

Меркел: Търговският излишък се свива

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че комерсиалният остатък се свива поради увеличеното вътрешно ползване, което е наклонност, която държавното управление ще се опита да резервира и за в бъдеще.

В ежеседмичното си видеообръщение Меркел разяснява терзанията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по отношение на " нелоялния " търговски дисбаланс, който го принуди да разгласи мита върху вноса на стомана и алуминий.

Меркел разясни, че има фактори, които Берлин не може да управлява, такива като валутния курс и цените на петрола. Тя добави, че комерсиалният остатък демонстрира, че немските артикули " се търсят и ние естествено желаеме това да се резервира и за в бъдеще ".

Германският стопански министър Петер Алтмайер ще пътува до Съединени американски щати в неделя, с цел да договаря с Вашингтон Берлин да бъде изключен от новите мита, въпреки че канцлерът предизвести за реципрочни ограничения, в случай че " едностранните дейности " на Съединени американски щати не бъдат избегнати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР