Германският канцлер Ангела Меркел влезе в остър спор с партията

...
Германският канцлер Ангела Меркел влезе в остър спор с партията
Коментари Харесай

Меркел се вбеси на своите в Тюрингия

Германският канцлер Ангела Меркел влезе в изострен спор с партията си CDU, след непредвидения процес в борбата за премиерското място в Тюрингия.
Изборите в Тюрингия през есента на предходната година бяха извоювани от Левицата /Die Linke/, а второто място отиде в Алтернатива за Германия. Двата стълба на ръководещата коалиция - християндемократите и социалдемократите останаха на 3-о и 4-о място, а пета мощ в локалния парламент стана дребната дясна партия на Свободните демократи. 
След месеци на безплодни договаряния, изненадващо в сряда с 45 на 44 гласа за министър председател на провинцията бе определен Томас Кемрих от Свободните демократи, като той получи поддръжка и на християндемократите на Меркел, и на националистите от АзГ. Това вбеси Меркел, която е на посещаване в Южна Африка - от там тя разгласи война на локалното партийно управление, което нарушило неписаното предписание за игнориране на националистите. 
Лидерката на партията Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи, че структурата в Тюрингия не е съгласувала политическото си деяние. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР