Германският канцлер Ангела Меркел сигнализира, че има желание да постигне

...
Германският канцлер Ангела Меркел сигнализира, че има желание да постигне
Коментари Харесай

Меркел склонна да подкрепи Макрон за реформиране на ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел алармира, че има предпочитание да реализира компромис с Франция за реформиране на Европейския съюз , осведомят АП, Агенция Франс Прес и " Политико ".

Меркел организира диалози с френския водач Еманюел Макрон в Берлин.

Президентът на Франция има упорит проект за по-голяма икономическа интеграция в евросъюза, само че някои страни, в това число членове на консервативната партия на канцлера на Германия, оказват опозиция.

Канцлерът на Германия съобщи, че минимум е склонна да договаря.

Разбира се, постоянно има разнообразни насочни точки, когато стане въпрос за мненията на Германия и Франция, сподели тя пред публицисти по време на конференция с Макрон.

 Снимка 351655
Източник:

Меркел има вяра, че към момента може да бъде реализирано съглашение за общите оферти преди края на юни.

" Нуждаем се от открит спор и в края ние би трябвало да реализираме компромис ", добави тя.

" И двамата считаме, че еврозоната не е задоволително предпазена от рецесии. Има френски оферти, само че също и немски оферти ", уточни канцлерът.

Докато Германия и Франция са съгласни, че е нужна по-добра отбрана на външните граници на Европейски Съюз и смяна на общата бежанска политика, не е ясно Макрон каква поддръжка ще получи от Германия за проектите му за реформиране на финансовата конструкция на съюза.

Новото съдружно държавно управление на Германия е готово да внесе повече средства в бюджета на Европейски Съюз. Но Берлин е песимистичен по отношение на опцията за споделен бюджет на еврозоната, а също по този начин Меркел е хладна към концепцията на Макрон за финансов министър на валутния съюз.

" Валутният съюз не може да оцелее, в случай че няма принадлежности за конвергенция ", предизвести Макрон, като се базира на нуждата от банков съюз - нещо, което Германия не утвърждава, защото се притеснява да не бъде задължавана да отпуска финансови средства за избавителни стратегии за други страни.

 Снимка 351653
Източник:

Меркел сподели, че Германия е склонна да се съгласи на дълготрайна скица за паневропейско гарантиране на депозитите, само че акцентира, че солидарността не би трябвало да подкопава икономическата конкурентоспособност.

По-късно през днешния ден двамата водачи ще проведат диалози при закрити врата, на които се чака да обсъдят позицията на Европа за рецесията в Сирия и ориста на нуклеарната договорка с Иран.

Следващата седмица Макрон и Меркел ще посетят Вашингтон, където ще проведат обособени срещи с президента Доналд Тръмп.

Двамата водачи обявиха в Берлин, че Германия и Франция възнамеряват да заемат единна позиция за търговията преди срещите с Тръмп.

" Ние сме в интервал, в който има разлики ", посочи Меркел, имайки поради връзките със Съединени американски щати. Но в последна сметка тя счита, че трансатлантическите връзки са " огромно благосъстояние, което желая да защитя и запазя ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР