Германският канцлер Ангела Меркел ще се изправи пред трудни преговори

...
Германският канцлер Ангела Меркел ще се изправи пред трудни преговори
Коментари Харесай

Няма време за голф: Меркел се среща с Тръмп тази седмица

Германският канцлер Ангела Меркел ще се изправи пред сложни договаряния с американския президент Доналд Тръмп този петък. Това е първото посещаване на Меркел в Съединени американски щати в мъчно извоювания ѝ четвърти мандат.

Тя няма положителни персонални връзки с Тръмп и настроението на визитата ѝ евентуално ще бъде доста по-различно от това на френския държавен глава Еманюел Макрон, който ще бъде в Америка преди нея тази седмица. Въпреки разликата във възрастта и политическите им възгледи, Макрон и Тръмп се схващат добре. Меркел и американският президент не бяха говорили в продължение на пет месеца допреди началото на март.

" Посещението несъмнено няма да е леко ", разяснява Петер Бейер от християндемократите на Меркел, който дава отговор за трансатлантическите връзки. Но съгласно него канцлерът няма да бъде третирана по-зле от Макрон или от японския министър председател Шинзо Абе, който игра голф с Тръмп. " Няма време за губене в официалности ", отбелязва той. " Честно казано, не мога да си показва канцлерът да играе голф. "

" Мисля, че на визитите на Макрон и Меркел би трябвало да се гледа като на едно. Макрон ще се погрижи за хубавите фотоси и ще си изиграе ролята. Меркел ще поеме сложните задания и ще изиграе своята. "

Двамата работят по промяна на еврозоната и усилването на Европейския съюз на фона на протекционистките политики на Тръмп и експанзията на Русия. Основната тематика евентуално ще бъдат митата върху стоманата и алуминия, които вършат изключение за Европейски Съюз – само че срокът му завършва на 1 май. Друга гореща тематика – нуклеарната стратегия на Иран. Тръмп даде на Германия, Франция и Англия, които също бяха част от съглашението на Барак Обама с Техеран, период до 12 май да " поправят ужасните неточности " в него. В противоположен случай той няма да удължи глобите на Съединени американски щати против Иран.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (717)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР