Германският канцлер Ангела Меркел ще пристигне на работно посещение в

...
Германският канцлер Ангела Меркел ще пристигне на работно посещение в
Коментари Харесай

Кремъл се подготвя за посещението на Ангела Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел ще дойде на работно посещаване в Москва на 11 януари по покана на съветския президент Владимир Путин.

Планира се по време на договарянията да бъдат разисквани настоящи въпроси от интернационалния дневен ред, в това число обстановката в Сирия и Либия, ескалацията на напрежението в Близкия изток вследствие на американския въздушен удар на летището в Багдад на 3 януари. Друга тематика ще бъде разрешаването на вътрешноукраинския спор в подтекста на използването на пакета от ограничения от Минск за 2015 година и споразуменията, реализирани на срещата на върха на 9 декември 2019 година в Париж.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрично отхвърли пред ТАСС, че повода за визитата на Ангела Меркел е напрежението сред Съединени американски щати и Иран поради убийството на Касем Солеймани.

Наскоро Русия и Германия излязоха с радикално противоположни реакции и прогнози по отношение на отхвърли на Иран от поетите отговорности по ограничение на обогатяването на уран. Руското министерство на външните работи съобщи, че не вижда опасност от разпространяване на нуклеарните оръжия след решението на Иран да се откаже от рестриктивните мерки върху обогатяването на уран. Групата "Е3 ", състояща се от Франция, Англия и Германия, пък прикани Иран да се въздържа от каквито и да е насилствени дейности и прикани Ислямската република да се върне към спазването на договореностите, планувани в нуклеарното съглашение от 2015 година сред Техеран и международните сили.

Трите европейски страни също по този начин подчертаха значимостта на деескалацията на напрежението в Ирак и Иран и потвърдиха решимостта си да се борят против терористичната формация ДАЕШ ( "Ислямска страна ").

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР