Германският канцлер Ангела Меркел се надява на по-добра координация по

...
Германският канцлер Ангела Меркел се надява на по-добра координация по
Коментари Харесай

Ангела Меркел иска общи правила за пътуване в ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел се надява на по-добра съгласуваност по разпоредбите за пътешестване в пандемия сред 27-те държави-членки на блока, заяви Агенция Франс Прес.

Според Меркел е „ проблематично “ в светлината на бързото разпространяване на мощно заразния вариант „ Делта “ на COVID-19, да има смесени правила.

„ Съжалявам, че към момента не сме съумели да предприемем изцяло идентични дейности измежду държавите-членки във връзка с насоките за пътешестване - това се връща, с цел да ни преследва “, сподели тя пред кореспонденти след среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Германският канцлер уточни образеца на Португалия, където този месец държавното управление беше насила да забави процеса на наново отваряне след затварянето на Лисабон и още три общини след повишение на броя на новите случаи на вируса.

„ През последните месеци постигнахме добър прогрес, само че не сме там, където бих желала да бъде Европейският съюз “, добави тя.

Фон дер Лайен призна, че е обезпокоена от разпространяването на разновидността „ Делта “, като съгласно нея е „ въпрос на време “ той да стане преобладаващ в Европа. Председателят на Европейската комисия обаче съобщи, че е удовлетворена от утвърдените в Европейски Съюз препарати, които се считат за ефикасни против новия вид на вируса.

Тя също приветства въвеждането на общоевропейски вирусен пропуск, контрактуван на срещата на върха на Европейския съюз през май. Сертификатът за ковид на Европейски Съюз, който ще бъде пуснат на 1 юли, ще демонстрира имунизационния статус на носителя или дали той има имунитет против ковид.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР