Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува остро плановете на американския президент

...
Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува остро плановете на американския президент
Коментари Харесай

Меркел критикува остро митата на Тръмп за вноса на стомана и на алуминий, определяйки ги като противозаконни



Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува остро проектите на американския президент Доналд Тръмп за въвеждане на високи митнически цени за вноса на стомана и на алуминий и предизвести Вашингтон, че Европейският съюз е подготвен да предприеме ограничения за противопоставяне, в случай че това е належащо, оповестява Ройтерс.

" Смятаме, че тези цени са незаконни ", съобщи Меркел пред депутатите в Долната камара на Бундестага, като добави, че Германия е уверена, че в последна сметка изолационизмът ще навреди на всички.

Ангела Меркел също по този начин означи, че Германия и Европейският съюз ще продължат договарянията със Съединени американски щати по отношение на основните въпроси, свързани с двустранната търговия.

Междувременно формален представител на новото немско държавно управление беше представен да споделя, че всичките вероятни варианти за реакция на плануваните от Съединени американски щати цени за вноса на алуминий и на стомана ще бъдат разисквани на идната тази седмица среща на високо ниво на водачите на Европейски Съюз.

Той също по този начин изрази убеденост, че Европейски Съюз ще схване съгласувана позиция по въпроса и акцентира, че съюзът има подготвеност да беседва с управляващите в Съединени американски щати за понижаване на влизащите в петък нови мита и по други въпроси, свързани с комерсиалните ограничавания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР