Германският канцлер Ангела Меркел разговаря днес по телефона с руския

...
Германският канцлер Ангела Меркел разговаря днес по телефона с руския
Коментари Харесай

Меркел обсъди с Путин подготовката на среща на върха в нормандски формат

Германският канцлер Ангела Меркел беседва през днешния ден по телефона с съветския президент Владимир Путин и разиска с него подготовката на среща на върха на " Нормандската четворка " в скоро време, преноса на газ през Украйна, обстановката в Сирия и Ливан, съобщи ТАСС, като се базира на немското държавно управление.

" В центъра на вниманието беше подготовката на скорошна среща на върха в нормандски формат ", сподели представителят на немското държавно управление Щефен Зайберт.

" Освен това те разискаха ситуацията в Сирия и Ливан, а също водените договаряния за продължаването на преноса на газ през Украйна ", съобщи той.

В известие на Кремъл по отношение на диалога се споделя, че съветският президент е отбелязал пред Меркел значимостта да се регистрират ползите на всяка етнорелигиозна група в процеса на политическото споразумяване на обстановката в Сирия. Путин е споделил, че реализиране на устойчива и дълготрайна стабилизация на Сирия е допустимо единствено при почитание на правилото на единството и на териториалната целокупност на страната. И Путин, и Меркел са отбелязали значимостта на постигането на прогрес в процеса за политическо споразумяване в Сирия. Обсъдена е била и обстановката в Североизточна Сирия.

Двамата водачи са изразили и подготвеност да допринесат за деескалация в Либия и са изразили поддръжка за напъните за спокойно разрешаване на спора в тази страна, се прецизира в известието на Кремъл.

За Украйна двамата водачи са отчели значимостта при осъществяването на минските договорености за тази страна, реализирани на срещите в Нормандски формат, се добавя в известието на Кремъл. В него се споделя, че диалогът е бил по самодейност на немската страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР