Германският канцлер Ангела Меркел призова в края на двудневното си

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова в края на двудневното си
Коментари Харесай

Ангела Меркел приключи посещението си в Индия

Германският канцлер Ангела Меркел прикани в края на двудневното си посещаване в Индия двустранните стопански връзки да продължат да се развиват, съобщи ДПА.

Има благоприятни условия за немски вложения в индийски инфраструктурни и транспортни планове, като разширението на високоскоростната жп мрежа, сподели Меркел през днешния ден в Индийско-германската комерсиална камара.

Канцлерката още веднъж прикани Индия и Европейския съюз да възобновят договарянията за съглашение за свободна търговия. Преговорите започнаха през 2007 година, само че през 2012 година бяха прекъснати. Германия, която е най-големият търговски сътрудник на Индия от Европейски Съюз, от дълго време упорства за реализиране на съглашение.

Меркел съобщи, че вижда капацитет за усилване на съдействието в региона на опазването на здравето, селското стопанство, технологиите и битката с климатичните промени, само че посочи, че Индия би трябвало да ограничи бюрокрацията, която отблъсква задграничните вложители. Тя означи също, че държавното управление й желае да усили опциите квалифицирани индийци да работят в Германия.

На фона на оповестеното в Делхи изключително състояние поради извънредно нечистия въздух Меркел даде обещание страната й да влага за пет години към 1 милиард евро в екологични типове превоз в Индия. Тя прикани Делхи да се бори със замърсяването, което води до преждевременна гибел на стотици хиляди хора, показва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР