Германският канцлер Ангела Меркел призова депутатите в петък да одобрят

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова депутатите в петък да одобрят
Коментари Харесай

Меркел поиска разширени пълномощия от Бундестага, за да се справи с пандемията

Германският канцлер Ангела Меркел прикани депутатите в петък да одобрят разширение на пълномощията й, тъй че да може да постанова насилствена карантина и комендантски час в региони с висок % на зараза, като съобщи, че болшинството германци са за по-строги ограничения, предава Reuters, представена от организация " Фокус ".
„ Третата вълна на пандемията държи страната ни крепко в ръцете си “, сподели Меркел, чието изявление в Народното събрание беше прекратено от звук от депутатите от крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “, които се опълчват на блокирането. 
„ Работниците от незабавната помощ изпращат тревожни сигнали за злополучие един след различен. Кои сме ние, с цел да пренебрегваме техните молби? “ – съобщи канцлерът. 
Нейното държавно управление желае Народното събрание да промени Закона за отбрана от инфекции, с цел да даде опция на федералните управляващи да постановат ограничавания, даже в случай че районните водачи им се опълчват, надявайки се да облекчат натиска върху отделенията за интензивно лекуване.
Налагането на комендантски час и даването на пълномощия на федералното държавно управление да ги наложи на 16-те немски провинции също провокира рецензии от страна на консервативния блок на Меркел, съгласно който съгласно социологическите изследвания ще получи най-лошия си резултат в националните избори през септември.
За разлика от Англия и Франция, Германия не е склонна да наложи фрапантни ограничавания на придвижването в страна, която гневно пази демократичните свободи заради нацисткото и комунистическото си минало. 
Противниците на блокирането организираха демонстрации в цяла Германия, само че изключително в някогашната Германска демократична република, където поддръжката за „ Алтернатива за Германия “ е най-голяма. От дясно-популистката партия споделят, че рестриктивните мерки не са съумели да спрат пандемията и че те предизвикват повече вреди както на стопанската система, по този начин и на психологичното здраве на хората. 
 Меркел ще се имунизира с AstraZeneca в петък Меркел ще се имунизира с AstraZeneca в петък
Германският канцлер Ангела Меркел ще получи в петък (15.04) първата доза от имунизацията против ковид на AstraZeneca, оповестиха медиите...
В речта си Меркел призна, че новите пълномощия не са панацея за пандемията, която може да бъде победена единствено с имунизациите.
Парламентарният водач на АзГ Алис Вайдел съобщи, че новите ограничения са невиждана офанзива против главните демократични свободи. 
„ Предложените промени на Закона за отбрана от инфекции са стеснителен документ за властническа страна “, сподели Вайдел. „ Този рецидив на властническия дявол идва от канцлерството и от вас, мадам канцлер “.
Меркел гледаше в телефона си по време на по-голямата част от речта на Вайдел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР