Германският канцлер Ангела Меркел призова депутатите да одобрят нови правомощия,

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова депутатите да одобрят нови правомощия,
Коментари Харесай

Меркел настоява за затваряния и вечерни часове в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел прикани депутатите да одобрят нови пълномощия, които да ѝ разрешат да постанова затваряния и вечерни часове в региони с висок % на заразяване с ковид, като означи, че болшинството германци били за по-строги ограничения , съобщи " Ройтерс ".

" Третата вълна на пандемията държи страната ни крепко в хватката си ", посочи Меркел, чието изявление в Бундестага беше прекратено от звук от депутатите от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", която се опълчва на затварянията.
 Меркел желае контрола над федералните райони и да наложи ковид ограничавания
Меркел желае контрола над федералните райони и да наложи ковид ограничавания

Шпан предизвести, че има близо 4500 пациенти в реанимация и в случай че това продължи, здравна система няма да издържи

" Работниците в интензивните отделения изпращат сигнали за злополучие един след различен. Кои сме ние да подценяваме техните молби ", запита Меркел.

Нейното държавно управление желае Народното събрание да промени Закона за отбрана от инфекции, с цел да даде опция на федералните управляващи да постановат ограничавания, даже в случай че ръководителите на провинции им се опълчват , надявайки се да смекчи натиска върху отделенията за интензивно лекуване.

Налагането на вечерни часове и даването на пълномощия на федералното държавно управление да принуди 16-те немски провинции също по този начин провокира рецензии в границите на консервативния блок на Меркел , който съгласно социологическите изследвания ще получи най-лошия си резултат в парламентарните избори през септември.
 Меркел призна: Допуснах неточност, отменяме блокадата по Великден
Меркел призна: Допуснах неточност, отменяме блокадата по Великден

Меркел изясни, че решението е било с положителни планове, само че в този момент е ясно, че е неточност

За разлика от Англия и Франция, Германия не беше склонна да постанова фрапантни ограничавания на придвижването в страна, която гневно пази демократичните свободи поради нацисткото и комунистическото си минало.

Противниците на затварянето организираха демонстрации в цяла Германия, само че изключително в някогашната Източна Германия, където поддръжката за " Алтернатива за Германия " е по-голяма. Крайнодясната партия твърди, че рестриктивните мерки не са съумели да спрат пандемията и че те предизвикват повече вреди както на стопанската система, по този начин и на психическото здраве на хората.
 Меркел: Девизът на битката с пандемията е
Меркел: Девизът на битката с пандемията е " Ваксинирайте, ваксинирайте, ваксинирайте "

Страната чака повече дози ваксини

Меркел призна в речта си, че новите пълномощия не са универсално решение на пандемията, която съгласно нея може да бъде победена единствено с имунизации.

Председателят на групата на " Алтернатива за Германия " в Бундестага Алис Вайдел акцентира, че новите ограничения били невиждана офанзива против главните демократични свободи .

" Предложените промени на Закона за отбрана от инфекции са обезпокоителен документ за властническа страна ", посочи Вайдел и добави: " Този рецидив на властническия дявол идва от канцлерството и от вас, мадам канцлер . "

Меркел се взираше в смарт телефона си по време на по-голямата част от речта на Вайдел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР