Германският канцлер Ангела Меркел подчерта подкрепата си за намирането на

...
Германският канцлер Ангела Меркел подчерта подкрепата си за намирането на
Коментари Харесай

Европейските страни трябва да работят заедно, за да се справят с миграцията

Германският канцлер Ангела Меркел акцентира поддръжката си за намирането на общоевропейски метод към миграцията в отговорите си на въпроси на присъстващите на среща в кметството в град Йена, съобщи ДПА.
 

В източногерманския град Йена Меркел отговори на въпроси на някои от присъстващите.

Тя съобщи, че на европейско ниво политическият център носи отговорност освен да подлага на критика , а би трябвало и да сътвори нещо. " Европа нe може просто да прави това, което е вярно съгласно Германия ", добави канцлерът.
 


Меркел акцентира, че демокрацията включва освен решенията на болшинството , а и отбраната на малцинствата . " Европа ще успее единствено в случай че кажем: горди сме да сме разнообразни. Не желаеме всички да станат идентични ", съобщи тя.
 
В отговор на въпрос за европейската администрация Меркел уточни, че немската администрация не се дължи единствено на Европейски Съюз . " Имаме усещането, че в Германия постоянно сме доста прецизни ", означи канцлерът.-->
 

Давайки образец за европейски метод към миграционната политика , тя съобщи, че държавното управление на африканската страна Нигер, преходна за мигрантите, сега работи дружно с Италия, Франция и Европейската комисия, с цел да се бори с трафикантите.
 
Меркел удостовери и поддръжката си за бюджет на еврозоната , като съобщи: " При избрани условия мога да си го показва ". Тя обаче се отнесе скептично към концепцията за финансов министър на еврозоната.
 

Меркел съобщи също, че се надява да се избегне безреден Брекзит, само че акцентира, че през идните месеци би трябвало да се свърши доста работа , съобщи АП. Според канцлерът е явно, че Брекзитът ще има отрицателни последици, засягащи и немските компании. Тя обаче акцентира, че в случай че след напускането си една страна резервира всички облаги от участието, без да следва европейските правила, това " също не би било най-хубавата реклама за Европейски Съюз ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР