Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли поканата на американския президент Доналд

...
Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли поканата на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Меркел отряза Тръмп за Г-7

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли поканата на американския президент Доналд Тръмп да участва на срещата на върха на Г-7, която Съединени американски щати желаят да показват като знак на завръщане към нормалността след коронавирусната рецесия.
"Федералният канцлер благодари на президента Тръмп за поканата му за срещата на върха на Г7 в края на юни във Вашингтон. От през днешния ден, като се има поради общата обстановка в пандемията, тя не може да пътува до Вашингтон, с цел да взе участие персонално ", приказва представителят на немското държавно управление Щефан Зайберт пред POLITICO в петък.

Отказът на Меркел да одобри поканата на Тръмп е следващ образец за сложните връзки сред двамата водачи.

Тръмп неведнъж подлага на критика Германия по въпроси, вариращи от комерсиалния остатък на Берлин до разноските за защита и уговорката към НАТО. Меркел обществено сложи въпроса с едностранния метод на администрацията на Тръмп по редица външнополитически въпроси - от изменението на климата до нуклеарната договорка в Иран.

Френският президент Еманюел Макрон разгласи, че би желал да участва персонално.

Припомняме, че Съединени американски щати взеха решение да отсрочат срещата на върха на Г-7 във Вашингтон от 10 юни до края на месеца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР