Германският канцлер Ангела Меркел обеща днес в град Зинсхайм, Югозападна

...
Германският канцлер Ангела Меркел обеща днес в град Зинсхайм, Югозападна
Коментари Харесай

Меркел обеща целите за климата да залегнат в закон

Германският канцлер Ангела Меркел даде обещание през днешния ден в град Зинсхайм, Югозападна Германия, задачите за понижаване на нездравословните излъчвания да придобият законова мощ. Това стана след подозрения, подбудени от обява на списание " Шпигел " , че те няма да намерят място в нов законопроект за запазване на климата, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

На гала по откриването на зала, отдадена на опазването на климата в Зинсхайм, Меркел посочи смисъла на механизмите за надзор в новия законопроект, само че в същото време означи ширещото се безпокойствие за осъществяването му.

" Този мониторинг, този контрол, ще залегне недвусмислено в закона за опазването на климата ", сподели Меркел. Тя даде обещание, че в законопроекта, който в сряда ще бъде прегледан от кабинета за дефинитивно утвърждение, ще бъдат включени надеждни механизми за мониторинг.

В обявата на " Шпигел " се отбелязваше, че от законопроекта са отпаднали плануваните гаранции за понижаване на нездравословните излъчвания и че плануваният в него експертен конгрес за наблюдаване на осъществяването на закона на процедура е беззъб.

Според списанието текстът на законопроекта умишлено е бил воднист по гледище на партиите в ръководещата коалиция от консервативния блок. Министърът на околната среда от Германската социалдемократическа партия Свеня Шулце отхвърли това.
Екоорганизации показаха гнева си: " Националните цели за климата за 2040 и 2050 година, контрактувани от това държавно управление преди по-малко от две години, просто към този момент ги няма ", написа екоорганизацията БУНД.

Кристоф Балс от " Джърмануоч " съобщи, че съгласно него новият закон за запазване на климата е кух.

Днес в Зинсхайм Меркел добави по отношение на рецензиите, че държавното управление се придържа към контрактуваното в Парижкото съглашение за климата от 2015 година Целта по думите й е до 2050 година да бъде реализирана климатична индиферентност.

" Това е доста амбициозна цел ", съобщи тя. " Но имам вяра, че това е вярната цел ", добави Меркел. Германското държавно управление си слага за цел до 2030 година парниковите излъчвания да намалеят с 55% спрямо нивата от 1990 година

" Смятаме, че би трябвало да стартираме малко по-бавно, с цел да накараме колкото се може повече хора да се причислят към нас ", сподели Меркел. В същото време тя остави отворена вратата за промени, посредством които да бъде обезпечено, че годишните цели ще бъдат реализирани.
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 COLLECTIONER (преди 1 минута) Рейтинг: 4605 | Одобрение: 3695 Трябва да се забранят всички бракми над 5г и печките на дърва! Тогава ще имаме чистбвъздух! Напиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР