Германският канцлер Ангела Меркел и вътрешният министър Хорст Зеехофер постигнаха

...
Германският канцлер Ангела Меркел и вътрешният министър Хорст Зеехофер постигнаха
Коментари Харесай

Меркел и Зеехофер са постигнали споразумение за мигрантите

Германският канцлер Ангела Меркел и вътрешният министър Хорст Зеехофер реализираха съглашение по разногласието към миграционната политика на Федералната република. Това удостовери Меркел след спешно съвещание на управлението на нейния Християндемократичен съюз (ХДС) в Берлин, заяви БНР.

Лидерът на посестримия баварски Християнсоциален съюз (ХСС) Зеехофер дава на Меркел време до края на месеца да контракти общ европейски компромис за това, по какъв начин да се овладее бежанската рецесия. До тогава проектът на вътрешния министър планува в първа стъпка на немската граница да се връщат бежанци със възбрана за влизане в страната и мигранти с към този момент получен отвод за протекция в Европейски Съюз. Ако срещата на върха на Европейски Съюз не реализира общо решение Зеехофер ще разшири ограничаващите ограничения. Решение в тази посока би трябвало да вземат управленията на двете партии ХДС и ХСС на изключителни съвещания още на 1-ви юли, добавя ДПА.

„ Не сме притиснати от времето, а търсим дълготрайно решение на казуса “, разяснява вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман по време на съвещанието на управлението на баварския ХСС в Мюнхен.

Ангела Меркел се стреми към двустранни спогодби със страни от Европейски Съюз, като Италия, Австрия, Гърция и България, за връщането на мигранти, които към този момент са получили отвод за леговище. Канцлерът се пробва по всякакъв начин да избегне независими дейности на Германия, които да не са подчинени на общото европейско право.

Планът на ръководителя на баварския ХСС Хорст Зеехофер за отричане на леговище на мигранти, регистрирани в други европейски страни, провокира изострен спор в ръководещата коалиция в Берлин. Разривът сред двете партии, които ръководят в Германия дружно със социалдемократите, съществено заплашва държавното управление, формирано едвам половин година след парламентарните избори в Германия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР