Германският канцлер Ангела Меркел е поканила сръбският президент Александър Вучич

...
Германският канцлер Ангела Меркел е поканила сръбският президент Александър Вучич
Коментари Харесай

Ангела Меркел покани Александър Вучич да посети Германия

Германският канцлер Ангела Меркел е поканила сръбският президент Александър Вучич да посети Берлин през януари 2020 година, предава белградската телевизия  N1, представена от Фокус .

Това се споделя в прессъобщение на сръбското президентство.

„ Канцлера Меркел предложения президентът Вучич на аудиенция в Берлин през януари, която сръбския държавен глава одобри на драго сърце “, се споделя в известието.

В него се прибавя, че Вучич и Меркел са разговаряли по телефона за взаимоотношенията сред Германия и Сърбия и за обстановката в Западните Балкани. Освен това се отбелязва, че двамата са изразили удовлетворение от непрекъснатия напредък в политическия разговор и икономическото съдействие сред двете дърави.

Вучич е благодарил на Меркел за продължаващата поддръжка на Германия за евроинтеграцията на Белград, изключително поради обстоятелството, че Берлин ще ръководи Европейския съюз във втората половина на 2020 година

Вучич също така изрази потребността за явен проект за уголемение на Европейски Съюз и времева рамка за участие, защото този развой е значим за мира и стабилността на Западните Балкани. Той е споделил, че Сърбия ще продължи своята политика на мир и съдействие.

Във връзка с косовския въпрос, Вучич е споделил на Меркел, че е значимо Германия и Европа да упорстват пред управляващите в Прищина да бъдат анулирани стопроцентовите мита на сръбския импорт, с цел да може разговора сред двете страни, на който Белград доста държи, да продължи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР