Германският индустриален концерн BASF ще се преструктурира и ще съкрати

...
Германският индустриален концерн BASF ще се преструктурира и ще съкрати
Коментари Харесай

Германският химичен концерн BASF съкращава 6000 служители

Германският промишлен тръст BASF ще се преструктурира и ще редуцира до края на 2021 година към 6000 работни места в световен мащаб.

Компанията има намерение да рационализира администрацията и да опрости процесите си, съобщи основаната в Лудвигсхафен BASF. От края на 2021 година компанията се надява да икономисва по 300 млн. евро годишно с помощта на ограниченията, разяснява DPA, представена от " Инвестор ".

Съвсем неотдавна основният изпълнителен шеф Мартин Брудермюлер съобщи пред Frankfurter Allgemeine Zeitung, че oчаква броят на чиновниците в края на годината да бъде под равнището от предходната година. От една страна, групата съзнателно ще наеме нови чиновници в производството и дигитализацията. В същото време работните места в администрацията ще понижават.„ В последна сметка нашият напредък задава съответното развиване на активността ни “, съобщи той.

Ако договарянията за останалите две области за продажби - пигментни и строителни химикали, приключат, BASF ще се концентрира върху личните си мощни страни, да пораства органично и да купува единствено „ при комфортен мотив ".

Опазването на климата, значима за Брудермюлер тематика, следва да бъде обвърза с конкурентоспособността. Ето за какво BASF изследва опциите за електрификация на производството. „ Така сътворяваме технологии, които другите нямат ", съобщи още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР