Германският град Мюнхен регистрира по-малко от 50 заразени с коронавирус

...
Германският град Мюнхен регистрира по-малко от 50 заразени с коронавирус
Коментари Харесай

Мюнхен постига целта за нисък темп на разпространение на Covid-19

Германският град Мюнхен записва по-малко от 50 инфектирани с ковид на 100 000 поданици през миналата седмица, което е декларираната цел на Германия за слагане на пандемията под надзор, съобщи ДПА.

Така нареченият седемдневен ритъм на растеж на инфекциите в баварската столица в този момент е 48 инфектирани на 100 000 поданици, заяви институтът за инфекциозни заболявания " Роберт Кох ".

Германското държавно управление съобщи, че настоящите карантинни ограничения, включващи затваряне на магазини и учебни заведения и строги ограничавания върху публичния живот, целят понижаването на основния индикатор под 50, като тогава претрупаните здравни управляващи могат да възобновят следенето на веригите на предаване на инфекцията.

Въпреки напредъка на Мюнхен остава неразбираемо, дали наброяващите 1,5 милиона поданици на южния немски град може скоро да се радват на облекчение на рестриктивните мерки.

" Само в случай че тези стойности се запазят през идващите седем дни, ще можем да мислим за допустимо разхлабване на ограниченията ", сподели кметът Дитер Райтер, добавяйки, че това ще бъде разисквано с управляващите в провинция Бавария.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР