Германският гигант за спортни облекла Adidas заяви, че преразглежда партньорството

...
Германският гигант за спортни облекла Adidas заяви, че преразглежда партньорството
Коментари Харесай

Adidas преразглежда партньорството си с Кание Уест

Германският колос за спортни дрехи Adidas съобщи, че преразглежда партньорството си с Кание Уест, откакто съгласно известията американската рап звезда е останал неудовлетворен от метода, по който марката популяризира неговите артикули.

От 2015 година насам изпълнителят, прочут като Ye, е спечелил милиарди от продажбата на серията си облекла Yeezy посредством немската компания, само че в последно време съдействието е придружено от напрежение.

" След многократни старания за частно разрешаване на обстановката взехме решение да преразгледаме партньорството ", се споделя в изказване на Adidas.

В неотдавнашно известие в Инстаграм, представено от американски медии, Уест упрекна компанията, че провежда маркетингови събития и връща по-стари стилове без негово утвърждение. Той също по този начин съобщи, че марката е наела личен състав, който да работи под негово управление, и е провела " Ден на Yeezy " без негово присъединяване. Уест провокира дискусия и тази седмица, когато беше сниман да носи тениска с надпис " White Lives Matter " („ Животът на белите има значение “) на Седмицата на модата в Париж.

Изпълнителят беше обвързван с Nike в продължение на години, само че през 2013 година се отдели от нея и даде името си на Adidas, като през 2015 година дружно пуснаха първите си обувка Yeezy - партньорство, което го направи милиардер. Заедно с Бионсе, Стела Макартни и Фарел Уилямс, името на Уест е едно от водещите имена, употребявани от Adidas за увеличение на продажбите, изключително онлайн.

Обявявайки преразглеждането, Adidas не загатна неотдавнашното напрежение, само че съобщи, че партньорството ѝ с рапъра е " едно от най-успешните съдействия в историята на нашата промишленост " и се " корени във взаимното почитание и споделените полезности ".

През последните години Уест влезе в заглавията на вестниците поради психологичните си проблеми, спорните си мнения за робството и поддръжката си за някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Той беше необятно подложен на критика за това, че носеше тениска с надпис " White Lives Matter ", която също беше показана като част от сбирката му в Париж.

Фразата " Животът на черните има значение " се трансформира в сплотяващ зов за митингите против расизма и полицейската грубост, провокирани от убийството на Джордж Флойд през 2020 година

Запитан за какво я носи, Уест отговори в изявление за Fox News в четвъртък: " Правя някои неща от възприятие, харесва ми, просто отправям силата, просто се усещам вярно ".

Родената в Чикаго звезда години наред беше част от една от най-известните двойки в света с помощта на брака си с телевизионната риалити звезда Ким Кардашиян. Но Кардашиян подаде молба за бракоразвод предходната година, откакто американските медии оповестиха, че двойката живее настрана и се занимава с " постоянни проблеми във връзката ".

Миналия месец Уест и марката за търговия на дребно Gap също оповестиха завършек на партньорството си, като изпълнителят съобщи, че възнамерява да открие свои лични магазини. Съобщението приключи с месеци на недоволства от страна на Уест в обществените медии, които включваха обвинявания, че е бил оставен отвън креативния развой, и рецензии за забавянето на маркетинга.

" Gap не остави на Йе различен избор, с изключение на да приключи съглашението за съдействие заради значителното неспазване на условията от тяхна страна ", написа в писмо юристът на изпълнителя, Никълъс Грейванте.

Споровете към бизнес начинанията му обаче не помрачават триумфа на Уест в света на музиката, като звездата продължава да се радва на шлагери и похвали от рецензията. Албумът му " Donda " е номиниран за албум на годината и за най-хубав рап албум на премиите " Грами " през 2022 година

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР