Германският гигант в търговията Metro обяви днес придобиването на португалската

...
Германският гигант в търговията Metro обяви днес придобиването на португалската
Коментари Харесай

Metro добави в пазарската кошница един от най-големите португалски търговци на едро

Германският колос в търговията Metro разгласи през днешния ден придобиването на португалската верига за хранителни артикули на едро Aviludo Group, която е профилирана в доставки за ресторантьорския бранш, съобщи Франс прес.
Metro закупи Авилуду груп, втората най-голяма верига за хранителни артикули на едро в Португалия, заяви немският колос в официално съобщение. Двете страни се споразумяха да не оповестяват обществено финансовите параметри на трансакцията, показва Българска телеграфна агенция.
Основана през 1984 година, Авилуду груп, която разчита на солидната поддръжка на 13 500 клиенти, има годишен оборот от 152 милиона евро и 850 чиновници. Тя е профилирана в доставките на хранителни артикули за експерти в ресторантьорството и за столовете.
Metro изрази задоволството си от трансакцията, която ще й разреши да ускори наличието си в Португалия. Германската компания към този момент има различен португалски търговец на едро, Макро (Makro), който записва годишен оборот от към 398 милиона евро.
С Макро намерихме добър сътрудник, с цел да ускорим растежа си, приветства договорката и основният изпълнителен шеф на Авилуду Жозе Ресуреисау, представен в официалното съобщение.
Продажбата би трябвало да бъде утвърдена от регулаторните органи, посочи Metro. Очаква се тя да стане факт през първата половина на 2021 година.
 От конгломерат, сплотяващ няколко компании за диструбиция, напоследък Metro се концентрира върху търговията на едро, най-много на хранителни артикули. Компанията към този момент купи през последните години немската Рунгис експрес (Rungis express), френската Про а Про (Pro a Pro) и сингапурската Класик файн фудс (Classic Fine Foods)
За  Metro в края на 2019 година са работили 97 000 души по света и компанията е имала оборот от 27 милиарда евро.
Миналата седмица  Metro беше обект на опит за придобиване от холдинга И Пи глоубъл комърс (EP Global Commerce), контролирн от чешкия милиардер Даниел Кретински, който е притежател и на вестник " Монд ". Тази оферта на стойност 3 милиарда евро беше оценена като ниска от управлението на групата, която в четвъртък предложи на акционерите да не я одобряват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР