Германският футболен съюз трябва да назначи моментално Пеп Гуардиола за

...
Германският футболен съюз трябва да назначи моментално Пеп Гуардиола за
Коментари Харесай

Гюндоган: На секундата бих взел Гуардиола за треньор на Германия

Германският футболен съюз би трябвало да назначи мигновено Пеп Гуардиола за старши треньор на националния тим, в случай че испанецът напусне Манчестър Сити и бъде свободен. Това мнение изрази футболистът на "гражданите " и немски национал Илкай Гюндоган.

Самият полузащитник обаче призна, че не има вяра, че това може да се случи в скоро време, въпреки в Германия към този момент да търсят заместител на настощия селекционер Йоахим Льов, който ще напусне след края на европейското състезание това лято.

"Ако зависеше от мен, щях да го назнача мигновено, само че мисля, че това е невъзможна задача, защото той е зает с Манчестър Сити ", съобщи Гюндоган преди международната подготовка сред Германия и Северна Македония в сряда.

"Освен това не знам дали аз бих останал в Манчестър Сити, в случай че той напусне ", призна халфът.

Гуардиола, който води "небесносините " към трета купа в последните четири сезона в Англия, реализира забележителни триумфи освен с "гражданите ", само че и с първия си тим Барселона, както и с Байерн Мюнхен.

"Нямам никаква концепция какво ще се случи и кой ще смени Льов. С него ни предстоят още 2-3 месеца дружно и всички футболисти ще се опитаме да му дадем изпращането, което заслужава ", приключи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР