Германският футболен колос Байерн (Мюнхен) изигра шеметен мач и сгази

...
Германският футболен колос Байерн (Мюнхен) изигра шеметен мач и сгази
Коментари Харесай

"Байерн" унизи "Барселона" с 8:2 на 1/4-финал в ШЛ

Германският футболен исполин " Байерн " (Мюнхен) изигра замайващ мач и сгази " Барселона " с 8:2 на 1/4-финал в Шампионската лига. Играчи на баварците означиха 9 от 10-те гола, довели до унизителния за испанския гранд резултат на празния ст. " Луш " в Лисабон.

Томас Мюлер откри още в 4-тата мин., само че единствено три минути по-късно Дейвид Алаба си означи автогол при несполучлив опит да почисти топката след центриране отляво по земя. Още преди почивката обаче интригата в португалската столица угасна, откакто германците вкараха нови три попадения във вратата на сънародника си Марк-Андре тер Стеген. Разписаха се Иван Перишич в 21-вата, Серж Гнабри в 27-ата и още веднъж Мюлер в 31-вата мин.

След почивката " Барса " се опита да заиграе по-офанзивно, единствено че срамът от първото полувреме беше подсилен. В 57-ата мин. Луис Суарес понижи изоставането на каталунците на 2:4, само че в последния половин час офанзивата от Мюнхен наниза нови четири попадения. Йошуа Кимих (63), Роберт Левандовски (82) и Филипе Коутиньо (85, 89) способстваха за най-тежката загуба на " блаугранас " в европейските клубни шампионати.

Досега " Барселона " в никакъв случай не беше допускал повече от 5 гола във вратата си на интернационалната сцена, като за финален път това се беше случвало при провалянето от българския " Левски " с 4:5 в протоколен реванш за Купата на УЕФА в София през 1976 година Последният тим, който беше вкарвал 8 гола във вратата на каталунците, пък беше " Севиля " при 8:0 в шампионата за Купата на краля на Испания през 1946 година

" Байерн " стана първият тим в историята, който отбелязва осем пъти в мач от елиминациите на Шампионската лига. Също по този начин баварците усъвършенстваха личния си връх за най-бързо вкарани 4 гола в мач от най-престижния клубен шампионат в света - до момента той беше 36 минути при успеха над " Порто " с 6:1 в реванш от 1/4-финалите през сезон 2014/2015.

На 1/2-финала на 19 август " Байерн " чака спечелилия от утрешния финален 1/4-финал сред " Манчестър Сити " и " Олимпик " (Лион). За другото място във финала ден по-рано ще спорят Република България (Лайпциг) и " Пари Сен Жермен ". Мачът за трофея е на 23 август.

 

1/4-ФИНАЛИ (12-15 август)

(4) " Аталанта " - " Пари Сен Жермен "   1:2

(2) Република България (Лайпциг) - " Атлетико " (Мадрид) 2:1

(3) " Барселона " - " Байерн " (Мюнхен) 2:8

(1) " Манчестър Сити " - " Олимпик " (Лион)

 

1/2-ФИНАЛИ (18-19 август)

(Б) Република България (Лайпциг) - " Пари Сен Жермен "

(А) Победител 1 - " Байерн " (Мюнхен)

 

ФИНАЛ (23 август)

Победител Б - Победител А

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР