Германският финансов министър Олаф Шолц посочи в петък, че длъжностните

...
Германският финансов министър Олаф Шолц посочи в петък, че длъжностните
Коментари Харесай

Германският финансов министър е против ескалация на търговския спор със САЩ

Германският финансов министър Олаф Шолц уточни в петък, че длъжностните лица от Европейския съюз работят интензивно "зад кулисите ", с цел да изковат комерсиално съглашение със Съединени американски щати и да предотвратят опасността от тарифна война, като той се надява на реализиране на договорка, съобщи Ройтерс.

Попитан за новите американски мита върху европейското сирене, вино и различен импорт от Европейски Съюз, които влязоха в действие в петък, Олаф Шолц уточни пред кореспонденти, че той е за спокоен метод, който не ескалира в допълнение напрежението с Вашингтон.

"Мисля, че това в последна сметка ще свърши работа ", сподели той на взаимна конференция с президента на Бундесбанк Йенс Вайдман по време на годишната среща на МВФ и на Световната банка във Вашингтон.

И двамата висши немски представителя приветстваха новините за съглашението за излизане на Англия от Европейския съюз и за предварителната комерсиална договорка сред Съединени американски щати и Китай, определяйки ги като позитивни развития, които биха могли да оказват помощ за понижаване на несигурността, на желанието на фирмите да влагат и за подсилване на международната стопанска система.

По-рано през днешния ден Съединени американски щати вкара високи мита за вноса на редица европейски артикули на стойност 7,5 милиарда евро, откакто по-рано този месец Световната комерсиална организация (СТО) постанови, че Европейски Съюз нелегално субсидира компанията "Еърбъс " (Airbus).

Европейският комисар по търговията Сесилия Малмстрьом пък съобщи, че Европейски Съюз ще вкара "своевременно " контрамита върху американски артикули по отношение на субсидирането на компанията "Боинг " (Boeing) от страна на Съединени американски щати и в отговор на ограниченията на Вашингтон.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР