Германският финансов министър Кристиан Линднер не вижда необходимост от спиране

...
Германският финансов министър Кристиан Линднер не вижда необходимост от спиране
Коментари Харесай

Германия: Не е необходимо да се суспендират правилата на ЕС за дефицита заради войната в Украйна



Германският финансов министър Кристиан Линднер не вижда нужда от прекъсване на разпоредбите за недостиг в Европейски Съюз и еврозоната през 2023 година, заявявайки, че макар нашествието на Русия в Украйна, отрицателните стопански последствия не са причина за по-нататъшно разхлабване на фискалните правила.

" Германия ще търси решение, основано на данни ", сподели Линднер пред кореспонденти след срещата на финансовите водачи от Г-7. Засега данните не поддържат сходен ход, сподели той, съобщи Блумбърг.

В понеделник Европейската комисия ще предложи удължение на суспендирането на бюджетните правила, които са залегнали в Пакта за непоклатимост и напредък на блока, до края на 2023 година, споделиха източници на Блумбърг по-рано тази седмица.

Съгласно разпоредбите, които бяха суспендирани до края на тази година заради коронавирусната рецесия, националните дефицити в Европейски Съюз са лимитирани до 3% от брутния вътрешен артикул и обществения дълг до 60% от Брутният вътрешен продукт.

Войната на границата на Европейски Съюз и наложените в отговор на това наказания против Русия утежниха вероятностите за световната стопанска система, защото провокираха скок на цените на силата и в допълнение затрудниха веригите на доставки, които към този момент изпитваха проблеми по време на Covid пандемията. Еврозоната и целият Европейски Съюз са измежду най-тежко засегнатите райони заради зависимостта им от съветската сила и близостта до военния спор.

За дълготрайното възобновяване на Украйна Европейска комисия ще търси финансирането на нов общ дълг, сходно на Фонд за възобновяване от пандемия на Европейски Съюз на стойност 750 милиарда евро.

За да помогне на Украйна да се възвърне, Германия е отворена за договаряния за даване на финансови гаранции за привличане на финансиране, сподели Линднер, като в това време отхвърли модела на финансиране, основан на този по време на коронавирусната пандемия.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР