Германският фармацевтичен гигант Bayer влиза в бизнеса с ваксините срещу

...
Германският фармацевтичен гигант Bayer влиза в бизнеса с ваксините срещу
Коментари Харесай

Bayer навлиза в бизнеса с Covid-ваксините. Ще си партнира с CureVac

Германският фармацевтичен колос Bayer влиза в бизнеса с имунизациите против Covid-19. Той ще си партнира с биотехнологичната компания CureVac, внасяйки своя опит в клиничните изпитвания, в регулаторната област, здравна информация и работа по веригата на доставки. Това се споделя в изказване на двете фирмите, в което обаче не се разкриват икономическите детайлности за съглашението посред им, предава.

Този вид съдействие е постоянно срещан в промишлеността. За образец може да се уточни съглашението между германската биотехнологична компания BioNTech с американската фармацевтична компания Pfizer по отношение на производството и разпространяването на продукта по целия свят, като се изключи Китай. Припомняме, че CureVac е една от лабораториите, с които Европейската комисия се споразумя за доставка на ваксини против Covid-19.

" Нуждата от ваксини против Covid-19 е голяма. Ето за какво имаме удоволствието да можем да предоставим забележителна поддръжка на CureVac. Ангажираме се да предоставим нашите благоприятни условия и мрежи, с цел да помогнем за преустановяване на тази пандемия ", разяснява Стефан Оелрих, президент на фармацевтичния отдел на Bayer. 

" Много се радваме да обединим напъните си с Bayer, чийто опит и инфраструктура ще ни оказват помощ да създадем нашия претендент за ваксина CVnCoV по-бързо наличен за допустимо най-вече хора. Сега имамесилен сътрудник, който да достави имунизацията на хората, които се нуждаят от нея, след приемане на нужните регулаторни утвърждения ", сподели доктор Франц-Вернер Хаас, основен изпълнителен шеф на CureVac. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР