Германският фармацевтичен гигант Байер (Bayer) обяви, че купува американската компания,

...
Германският фармацевтичен гигант Байер (Bayer) обяви, че купува американската компания,
Коментари Харесай

Bayer купува американска компания за генни терапии

Германският фармацевтичен колос " Байер " (Bayer) разгласи, че купува американската компания, профилирана в генни лечения " Асклепиъс БиоФармасютикъл " (Asklepios BioPharmaceutical) в договорка, чиято стойност може да доближи 4 милиарда $, осведоми Асошиейтед прес. 

Bayer ще заплати 2 милиарда $ предплатено плюс заплащания, учредени на възможни триумфи, които могат да доближат още 2 милиарда $. Близо три четвърти от втората категория заплащания се чака да бъдат дължими през идните пет години, написа Българска телеграфна агенция. Asklepios BioPharmaceutical е частна компания с централа в американския щат Северна Каролина и подразделения в Единбург, Париж и Сан Себастиан, Испания. 

" Придобиването ще разреши на Bayer да реализира прогрес в одобряването на платформа за клетъчна и генна терапия, която може да застане на първа линия в науката, допринасяйки за предотвратяването и даже за лекуването на болести, породени от генни недостатъци ", уточни основният изпълнителен шеф на Bayer Вернер Бауман. 

Германският тръст добави, че ще има цялостните права върху платформата на Asklepios BioPharmaceutical за генна терапия, само че американската компания ще продължи да работи като самостоятелна компания.

Сделката би трябвало да бъде утвърдена от регулаторните органи и се чака да бъде приключена през настоящото тримесечие.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР