Германският енергиен гигант RWE ускори отказа си от въглища до

...
Германският енергиен гигант RWE ускори отказа си от въглища до
Коментари Харесай

RWE планира да се откаже напълно от въглищата до 2030 година

Германският енергиен колос RWE форсира отхвърли си от въглища до 2030 година на фона на опасенията, че проектите на страната да се откаже от изкопаемите горива се разколебават след енергийната рецесия.

Ограничаването на износа на газ за Германия от страна на Русия след войната в Украйна принуди Берлин да вземе радикалното решение да възобнови най-малко краткотрайно работата на спрените въглищни електроцентрали.

" В кратковременен проект са нужни повече въглища, което води до увеличение на излъчванията на въглероден диоксид, ще се нуждаем от по-ранно излизане от въглищата, тъй като това е единственият метод да продължим да реализираме задачите на страната за запазване на климата ", съобщи на конференция основният изпълнителен шеф на RWE Маркус Кребер.

" Ние, като RWE, способстваме доста за това - ще прекратим производството на електрическа енергия от въглища през 2030 година ", добави той, с което проектите на компанията ще се ускорят с осем години.

Германия стартира да закрива въглищните си електроцентрали преди няколко години за дефинитивно да приключи потреблението на изкопаемото гориво.

Ускоряването на плануваното излизане на Германия от въгледобива от 2038 година до 2030 година беше едно от главните обещания на съдружното държавно управление на Шолц при избирането му предходната година.
В събота RWE заяви, че е подписала съглашение за закупуване на филиала Clean Energy Business на нюйоркската компания Con Edison - договорка на стойност 6,8 милиарда $, която доста ще усили портфолиото ѝ от възобновими енергийни източници в Съединени американски щати.
По обявата работи: Георги Даскалов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР