Германският Бундесрат (представителство на федералните провинции) одобри създаването на многомилиардния

...
Германският Бундесрат (представителство на федералните провинции) одобри създаването на многомилиардния
Коментари Харесай

Германският Бундесрат одобри създаването на фонд на ЕС за борба с пандемията

Германският Бундесрат (представителство на федералните провинции) утвърди основаването на многомилиардния взаимен фонд на Европейски Съюз за битка с последствията от коронавирусната пандемия, съобщи БГНЕС. Преди това основаването на фонда беше утвърдено от Бундестага - Народното събрание на Федерална република Германия. В поддръжка на съответния законопроект гласоподаваха 478 депутати, 95 бяха срещу и 72 се въздържаха, оповестява „ Дойче Веле “.
Подобно законодателство към този момент е утвърдено в 16 от 27-те страни от Европейски Съюз. За да работи взаимният фонд, е належащо единодушието на всички държави-членки на Европейски Съюз. Законопроектът,, ще разреши на Европейската комисия да заеме до 750 милиарда евро на финансовите пазари. От тази сума 390 милиарда евро ще бъдат разпределени сред страните от Европейски Съюз под формата на дотации, а останалите под формата на заеми, които би трябвало да бъдат изплатени до 2058 година.
 Защо Германия имунизира толкоз постепенно? Защо Германия имунизира толкоз постепенно?
В Германия третата вълна на пандемията се развихри с цялостна мощ. Само за сряда, 24 март, институтът " Роберт Кох " записва 22 675 нови...
За да се избегне увеличение на вноските на страните от Европейски Съюз, се планува изплащането на заеми да се финансира от нови доходи в бюджета на Европейски Съюз: от 2021 година се вкарва налог върху пластмасовите боклуци. Предвиждат се също дигитален налог, надбавка върху вноса от трети страни с ниски екологични стандарти и разширение на търговията със документи за излъчвания в региона на въздушния и морския превоз.
По време на дебата в Бундестага на 25 март държавният министър по европейските въпроси в немското външно министерство Михаел Рот съобщи, че Европа ще устои на единствено посредством взаимни старания, учредени на правилото на солидарността.
„ Планираният фонд е явен сигнал, че няма да оставим никого на милостта на ориста “, акцентира той.
В същото време Рот уточни интереса на Германия към основаването на подобен фонд.
 Германия с апел към Европейска комисия да купи Спутник V на равнище Европейски Съюз Германия с апел към Европейска комисия да купи " Спутник V " на равнище Европейски Съюз
Германия прикани Европейската комисия да закупи съветска ваксина " Спутник V " за Европейския съюз, разгласи немски представител, представен от...
Опозиционната партия " Алтернатива за Германия " (AfD) се закани да оспори утвърждения от Бундестага законопроект във Федералния парламентарен съд и прикани немския президент Франк-Валтер Щайнмайер да не го подписва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР