Германският автомобилостроител Volkswagen съобщи днес, че централата му е била

...
Германският автомобилостроител Volkswagen съобщи днес, че централата му е била
Коментари Харесай

Претърсиха отново централата на Volkswagen

Германският автомобилостроител Volkswagen заяви през днешния ден, че централата му е била претърсена още веднъж от прокуратурата в Германия при започване на март, в границите на следствие на дизеловия скандал Дизелгейт, съобщи Ройтерс.

По-рано през днешния ден немското бизнес издание " Виртшафтсвохе " заяви, че прокуратурата е почнала ново следствие по съмнение за пазарни операции във Volkswagen, с цел да дефинира дали автомобилостроителят е занижил данните за отделяния въглероден диоксид при повече коли, в сравнение с призна обществено.

Властите от град Брауншвайг са претърсили 13 офиса в централата на Volkswagen във Волфсбург при започване на март, изземвайки документи и компютърни файлове, които ще бъдат прегледани през идващите няколко седмици, написа " Виртшафтсвохе ", базирайки се на представител на следствието.

Властите споделят, че ревизират изказване, направено от Volkswagen на 9 декември 2015 година, като подозират, че наличието на документа не е правилно и може да съставлява случай на пазарна операция.

През декември 2015 година Volkswagen разгласи, че съгласно личното му следствие са занижени данните за разход на гориво и затова излъчванията въглероден диоксид, при не повече от 36 000 автомобила. Цифрата е много под оповестените пет седмици по-рано 800 000 автомобила.

През 2015 година Volkswagen бе махленски, че манипулира данните от тестванията за дизеловите излъчвания на колите си в Съединени американски щати и заплати над 20 милиарда евро санкции и извънсъдебни съглашения.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР