Германският автомобилен тръст Automobil Treuhand GmbH (DAT) публикува резултатите от

...
Германският автомобилен тръст Automobil Treuhand GmbH (DAT) публикува резултатите от
Коментари Харесай

Как жените избират кола

Германският авто концерн Automobil Treuhand GmbH (DAT) разгласява резултатите от проучване за разликите сред мъжкия и женския метод при покупката на автомобил. Проучването, в което са взели присъединяване 4 000 души от двата пола, разчупва някои стандарти и демонстрира дамите в много по-прагматична светлина, в сравнение с мъжете са склонни да им признаят.

Според проучването на DAT:

- Жените харчат по-малко пари за автомобил, в сравнение с мъжете;
- Марката няма изключително значение - значим е съответният автомобил;
- Дамите отделят доста повече внимание на техническите въпроси, в сравнение с считат мъжете;
- Противно на шаблона за импулсивния женски избор, нежният пол взема дефинитивно решение за покупка след приблизително 37 дни



"Днешните дами схващат доста повече от коли, само че се държат по друг метод от мъжете, когато влязат в автосалона ", разяснява Диана Яфе - един от специалистите, провели проучването. "Доста постоянно дамата към този момент знае техническите характерности на модела, проучила е особеностите му и има подготвеност за покупка, а диалогът с продавача има за цел да получи утвърждение за към този момент направения избор ".

За да затвърдят решението си, дамите се стремят към определяне на отзивчиви и даже другарски връзки с мениджъра. Те описват персонални истории и чакат съвет от експерт. В подобен миг техническите параметри на автомобила към този момент нямат изключително значение.

Ако продавачът съумее да завоюва доверието на дамата, тя освен ще купи кола от него, а и ще опише пред приятелките си за него. За страдание доста търговци не разбирали този метод при избора на возило и считали, че дамите просто търсят с кого да си побъбрят, заключават от DAT.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР