Германският автомобилен производител Daimler планира да свие разходите и да

...
Германският автомобилен производител Daimler планира да свие разходите и да
Коментари Харесай

Daimler ще съкрати 10% от мениджърите

Германският авто производител Daimler възнамерява да свие разноските и да понижи броя на чиновниците в своето звено Mercedes-Benz. Така компанията се надява да форсира трансформацията си от производител на коли с мотори с вътрешно горене към електрически и самостоятелни коли, оповестява Financial Times. Подмяната на обичайните транспортни средства с по-екологичната опция ще докара до спад на приходите на компанията за идващите две години.

Мерките

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Нуждата от компенсиране на планувания спад води до решението за понижаване на разноските за личен състав с 1 милиарда евро и до съкращаването на 1100 мениджъри в световен мащаб. Новият изпълнителен шеф Ола Калениус е подложен на сериозен напън да приготви тактика за възобновяване на приходите, като по едно и също време с това подсигурява, че Daimler няма да изгуби своите софтуерни преимущества.

Калениус съобщи, че " разноските, нужни за реализиране на задачите за CO2, изискват сложни ограничения за повишение на успеваемостта във всички области на нашата компания, ". Въпреки сложността на задачата, той признава, че измененията са неизбежни, защото " промишлеността е в стадий на промяна ".

Ефектът от новите регулации

Скъпата промяна на прехода към електрически коли и проблемите към повишените регулации за излъчванията при дизеловите мотори, накара Mercedes да намали прогнозите си за маржа на облагата преди заплащане на лихви и налози до 3% от 5% за 2019 година

От Daimler чакат продажбите на Mercedes-Benz да набъбнат с към 3% през 2020 година, само че се притесняват от допустимо покачване на митата вследствие на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и Brexit. Тъй като Daimler и немският им съперник BMW са основните експортьори на коли от Съединени американски щати в Китай, този сюжет може да понижи облагите на компанията с 1% в идващите няколко години.

Въпреки това, основното предизвикателство пред компанията остава регулациите на Европейски Съюз. Калениус разгласи проект за преструктуриране, който включва упоменатите съкращения на личния състав, както и ограничение на разноските за вложения и проучвания и разработки в Mercedes. Главният изпълнителен шеф твърди, че това евентуално ще е " много прочувствен " развой, само че нуждата от осъществяването му е ясна.

Представители на служащите в компанията акцентират, че тя се е заела с гаранции за работа през 2017 година, което не разрешава оперативни съкращения в Германия до 2030 година Анализаторът Юрген Пиепер споделя пред DW, че съгласно него " тактиката на автомобилните производители е много неразбираема и не включва съответни ограничения ".

Келаниус признава, че адаптирането към ерата на електрическите и самостоятелните коли ще бъде муден и непосилен развой, само че твърди, че автомобилната промишленост продължава да бъде " възходящ бизнес ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР