Германските военни започнаха официалното си изтегляне от Афганистан днес, след

...
Германските военни започнаха официалното си изтегляне от Афганистан днес, след
Коментари Харесай

Германските военни започнаха да се изтеглят от Афганистан

Германските военни започнаха формалното си евакуиране от Афганистан през днешния ден, след близо 20 годишно наличие, заяви ДПА.

" Нашата задача в Афганистан завърши ", съобщи министерството на защитата в Берлин, потвърждавайки предходни изказвания, че контингентът от към 1000 военни ще напусне след решението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да изтегли доста по-големия американски контингент.

Мисията на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка ", в която взе участие Германия, се планува да напусне страната най-късно до септември.

Според информация, получена от ДПА, министърът на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер е заповядала немските специфични сили да бъдат изпратени на място, с цел да обезпечат безвредното евакуиране на контингента, заради опасения, че талибаните може да се възползват от намаляващата бройка на войските.

Основната част на немската контингент е ситуирана в Кемп Мармал в Мазар-и-Шариф в Северен Афганистан. Освен военните си, Германия ще изтегли над 100 бойни машини и хеликоптери, както и близо 800 контейнера с съоръжение.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР