Германските въоръжени сили изпитват недостиг на боеприпаси. Това заяви германският

...
Германските въоръжени сили изпитват недостиг на боеприпаси. Това заяви германският
Коментари Харесай

Шолц призна недостига на боеприпаси във въоръжените сили на Германия

Германските въоръжени сили изпитват дефицит на муниции. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц в четвъртък, 1 декември, на взаимна конференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
„ През последните няколко десетилетия поехме неверен курс, когато става въпрос за доставяне на Бундесвера с муниции. Това е нещо, за което към този момент сме доста наясно какъв брой е значимо да можем да осигурим непрекъснато доставяне там, освен поради войната в Украйна, само че тъй като гледаме и личните си цифри “, сподели канцлерът.
Той означи също по този начин, че немският министър на защитата Кристин Ламбрехт „ е доста заинтригувана да запълни тази празнота “.
На 29 ноември, ръководителят на Съюза на немските военнослужещи и полковник от Бундесвера Андре Вюстнер съобщи, че Бундесверът изпитва дефицит на съвсем всичко, от което се нуждае една модерна войска.
Ден по-рано представителят на немския министерски съвет Щефен Хебестрайт сподели на немското държавно управление, че на фона на доставките на оръжие за Украйна и проблемите с разпределението на бюджета, няма задоволително муниции. В бъдеще управляващите би трябвало да похарчат 20 милиарда евро от бюджета за попълване на недостига от муниции.
На 23 ноември министърът на защитата на Германия Кристина Ламбрехт означи метода на страната към границите на доставките на оръжие. Според нея Германия е принудена да отхвърли настояванията на някои страни за нова военна помощ. Въпреки това Ламбрехт сподели, че Германия ще продължи да поддържа Украйна.
Междувременно Киев продължава да получава оръжие от Германия.
Така на 19 ноември стана известно, че Украйна е получила от Берлин 30 самоходни зенитни установки (СЗУ) Gepard, обещани по-рано на украинската страна. Както беше маркирано, те се употребяват за отбрана на украинската сериозна инфраструктура.
Преди това, на 12 октомври, беше обявено, че немската система за противовъздушна защита IRIS-T към този момент е доставена в Украйна. Предполага се, че останалите три комплекса ще дойдат в страната през 2023 година
Германия и други западни страни усилиха военната поддръжка за Украйна на фона на специфична интервенция за отбрана на Донбас, която Москва разгласи на 24 февруари. В същото време специалисти и представители на тези страни към този момент установяват изчерпването на военните запаси. Руската федерация на собствен ред неведнъж акцентира, че помпането на Украйна с оръжие в действителност трансформира НАТО в спор.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР