Германските изявления за необходимостта да се работи за модернизиране на

...
Германските изявления за необходимостта да се работи за модернизиране на
Коментари Харесай

Захарова: Нов механизъм за контрол на оръжията в Европа е несъвместим с НАТО

Германските изказвания за нуждата да се работи за модернизиране на контрола върху стандартните оръжия в Европа са несъвместими с дейностите на НАТО, които нарушават Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие.
Това съобщи на брифинг формалният представител на Руското външно министерство Мария Захарова, разяснявайки съответните думи на първия посланик на Берлин Хайко Маас.

Въпреки това тя уточни двусмислието и непоследователността на немското държавно управление по въпросите на сигурността в Европа, защото дружно с апелите за обновяване на контрола върху оръжията, Германия продължава да „ взе участие интензивно в предизвикателната и мощно дестабилизираща процедура на така наречен взаимни нуклеарни задачи на НАТО “. „ Предвид продължаването на сходна отвратителна процедура, учредена на запазването и модернизацията на нуклеарните оръжия в Европа, в това число на територията на Федерална Република Германия, няма да има съществено разискване на методите за повишение равнището на сигурност в европейското пространство “, съобщи представителят на Руското външно министерство.
 Кремъл: Случаят Навални е оркестриран за налагане наказания на Русия Кремъл: Случаят Навални е оркестриран за налагане наказания на Русия
Руското външно министерство насочи няколко коментара по делото на опозиционната фигура Алексей Навални, заявявайки, че цялата обстановка...
Така че съгласно нея взаимните нуклеарни задачи на НАТО плануват присъединяване на неядрени страни в планирането на потреблението на нуклеарни оръжия и в развиването на съответните умения, което „ е директно нарушаване на Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие “.
„ По-нататъшното възстановяване на ограниченията за създаване на доверие и сигурност, създаването на нов механизъм за надзор върху стандартните оръжия биха били вероятни, единствено в случай че се основат удобни условия, преди всичко, западните страни да се откажат от политиката на така наречен въздържане на Русия ", изясни Захарова.
В тази връзка Русия предлага концентриране върху използването на съществуващите ограничения за създаване на доверие и сигурност, както и върху съответни стъпки за деескалация и понижаване на военната интензивност по границите на Русия и НАТО. Освен това се изисква възобновяване на разговора сред военните ведомства.
В същото време Москва смята за належащо да работи за деескалация на военнополитическата обстановка както във формата Русия-НАТО, по този начин и в границите на структуриран разговор по провокациите пред сигурността в района на ОССЕ. „ Русия е решена да работи съществено в тази посока, само че за жалост още веднъж нашите западни сътрудници към момента не бързат да преминат от думи към каузи, непосредствено към подобен разговор ", акцентира още Мария Захарова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР