Германските, италианските и швейцарските власти провеждат десетки координирани обиски в

...
Германските, италианските и швейцарските власти провеждат десетки координирани обиски в
Коментари Харесай

Властите в Италия, Германия и Швейцария обискират заводи на Fiat и Iveco заради Дизелгейт

Германските, италианските и швейцарските управляващи организират десетки координирани обиски в обекти на автомобилостроителите Fiat и Iveco в границите на следствието по " Дизелгейт ". Това заяви през днешния ден франкфуртската прокуратура, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция. Обиските се организират координирано в немските провинции Баден-Вюртемберг и Хесен, в западната част на страната, в северния италиански район Пиемонт и в кантона Тургау в северната част на Швейцария.

Разследващите от Германия, Италия и Швейцария претърсват 10 промишлени обекта за доказателства за съществуване на програмен продукт за манипулиране на данни при дизеловите коли на тези две компании, осведомиха немските управляващи.

Разследването се отнася за софтуерни артикули за манипулиране на данни, конфигурирани в транспортни средства с марките Alfa Romeо, Fiat и Jeep, принадлежащи на италианско-американския автомобилостроител Фиат-Крайслер и на Iveco, благосъстоятелност на италианската CNH.

Обиските са част от огромното следствие за операции при дизелови коли, разкрити преди пет години и раздрусали цялата немска автомобилна индустрия, както и други интернационалните компании от бранша. Този вид програмен продукт за манипулиране на излъчванията разрешава да се регистрират по-малко нездравословни излъчвания при проби в лаборатории, в сравнение с пътя. Скандалът избухна през септември 2015 година, когато водещият международен автомобилостроител Volkswagen призна, че е фалшифицирал данните при 11 млн. транспортни средства.

Фиат-Крайслер към този момент беше изправен пред съда в Съединени американски щати през 2019 година в дело, което завърши с извъндсъдебно съглашение.

Групата беше упрекната от американските управляващи, че е оборудвала над 100 000 транспортни средства със програмен продукт за манипулиране на нездравословни излъчвания и се съгласи да заплати до 155 млн. $ на разнообразни регулатори и 300 млн. $ отплата, с цел да уреди групов иск на клиенти. " Дизелгейт " към този момент коства 30 милиарда евро на Volkswagen, по-голяма част от които бяха изплатени в Съединени американски щати, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР