Германските федерални провинции се договориха да удължат коронавирусния локдаун с

...
Германските федерални провинции се договориха да удължат коронавирусния локдаун с
Коментари Харесай

Business Insider: Германските региони се договориха за допълнителен триседмичен локдаун



Германските федерални провинции се договориха да удължат коронавирусния локдаун с още три седмици, заяви понеделник американският бизнес и финансов уеб страница Business Insider, базирайки се на източници, осведомени с въпроса.

Настоящите противоепидемични ограничавания в Германия трябваше да изтекат на 18 април, само че подред информацията те би трябвало да бъдат удължени до 9-и май.

Германският канцлер Ангела Меркел предизвести по-рано през днешния ден, че степента на заразяване с Covid-19 в страната към момента е " прекомерно висока " и уточни, че третата вълна на вируса може да е най-трудната от началото на пандемията.

" Тестването ще ни помогне да изградим мост, до момента в който имунизациите стартират да дават резултат ", уточни тя. Междувременно немското държавно управление ще вземе решение по-късно в понеделник дали фирмите ще бъдат задължени да оферират постоянни независими проби за Covid-19 на техния личния състав.

По време на разкриване на ревюто " Дигитално обучение " на Хановерския панаир Меркел сподели още, че по-нататъшното развиване на немската стопанска система ще зависи от това дали страната може да управлява равнището на заразяване.

През предходната седмица немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан пък прикани за въвеждане на народен локдаун, с цел да може страната да се оправи с последния скок на случаите и с цел да се прекъсне третата Covid вълна " допустимо най-скоро ".

Според последните данни на Института " Роберт Кох " новите случаи на ковид в Германия са се усили през последните 24 часа с 13 245 до общо 3 011 513 от началото на пандемията, до момента в който броят на умрелите с Covid-19 е повишен с 99 до 78 452.

В същото време 7-дневната периодичност на заразявания се увеличи от 129 на 136,4 на 100 000 души, което значи, че вирусът към момента се популяризира много заплашително в Германия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР