Германски профсъюз организира стачка на служителите на най-голямата платформа за

...
Германски профсъюз организира стачка на служителите на най-голямата платформа за
Коментари Харесай

Профсъюз в Германия служителите на Amazon da блокират Prime Day

Германски синдикат провежда стачка на чиновниците на най-голямата платформа за онлайн търговия Amazon, съобщи Ройтерс.

Стачката е планувана за през днешния ден, като задачата е тя да съвпадне с така наречен Prime Day, в който потребителите на платения абонамент на Amazon (Prime) получават редица отстъпки, с което се подтиква мощно повишение на потреблението. Денят е лятната версия на Black Friday, с който се слага началото на огромното коледно извършване на покупки. През 2020 година Amazon реализира продажби на стойност над 10 милиарда $ в границите на Prime Day.

„ Служителите в складовите пространства на Amazon не получават никакво нарастване на заплащането, макар че работят доста повече по време на Prime Day ”, разясняват от профсъюза Verdi, който провежда митинга.

Германия е вторият максимален пазар на Amazon след Съединени американски щати и Verdi провежда стачки на чиновниците на платформата още от 2013 година

От своя страна представител на Amazon разяснява, че компанията изплаща отлични хонорари. Също по този начин от компанията припомниха, че при всички предходни апели за стачки над 90% от чиновниците са работили по график.

По-рано този месец от Amazon оповестиха, че ще усилят заплащането до най-малко 12 евро на час от началото на юли и най-малко 12,50 евро на час от есента на 2022 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР