Германски инженери от Кайзерслаутерн в сътрудничество с колеги от Германския

...
Германски инженери от Кайзерслаутерн в сътрудничество с колеги от Германския
Коментари Харесай

Смарт часовник ни предупреждава за неправилна стойка на работно място

Германски инженери от Кайзерслаутерн в съдействие с сътрудници от Германския проучвателен център за изкуствен интелект създават първообраз на смарт часовник за вярна стойка, написа в. "Дейли мейл ".

Устройството употребява датчици, които се слагат под облеклата и в обувките. Те ще записват смяната на ъгловата скорост, обвързвана с измененото състояние на тялото. Данните ще бъдат обработвани от смарт устройството, което ще пресмята дали гръбначният ни дирек не е в задоволително изправено състояние. При сходна констатация часовникът ще издава сигнален сигнал.

Модел на плана в недодялан тип се чака да бъде показан на Международното ревю за потребителска електроника в Берлин идващия месец. Германският смарт часовник ще бъде доразвит с присъединяване на експерти от Испания, Холандия и Гърция. Ако устройството, което още няма име, бъде сполучливо осъществено, то ще помогне на милиони хора. Болките в кръста са един от основните фактори за неработоспособност във Англия. Те засягат 10 % от трудоспособното население и носят годишни загуби на стопанската система в Обединеното кралство в размер на 10 милиарда английски лири.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР