Германски и други европейски производители на автомобили предупредиха във вторник,

...
Германски и други европейски производители на автомобили предупредиха във вторник,
Коментари Харесай

Автопроизводители считат, че целите на ЕС за емисиите са нереалистични

Германски и други европейски производители на коли предизвестиха във вторник, че проектите на Европейски Съюз да понижат излъчванията на въглероден диоксид при нови коли и микробуси до 2030 година са " изцяло нереалистични " без мрежа за презареждане на електрически коли и повече старания за преквалификация на служащите.
Припомняме, че страните от Европейския съюз и Европейският парламент се съгласиха по принцип в понеделник да изискват от новите коли през 2030 година да излъчват приблизително с 37,5% по-малко въглероден диоксид спрямо 2021 година, до момента в който излъчванията на микробусите ще би трябвало да спаднат с 31%.
Посланиците от страните от Европейски Съюз би трябвало да одобрят съглашението в Брюксел в сряда – договорка, която съгласно чиновници слага началото на напъните на блока да извърши уговорките си по Парижкото съглашение за климата, написа БГНЕС.
Но производителите на коли в Европа, изключително в Германия, се оплакаха, че новите ограничения не са добре премислени. " Този нов правилник изисква прекалено много и предлага прекомерно малко тласъци ", сподели Бернхард Матес, началник на федерацията на немските автомобилни производители VDA.
При по-строги ограничения, в сравнение с в други елементи на света, предизвести той, " европейската автомобилна промишленост ще бъде тежко наказвана в интернационалната конкуренция ". Матес твърди, че регулаторните органи на Европейски Съюз не са взели поради пазарните условия, казвайки, че елементарните водачи не са подготвени да преминат към електрически коли.
" Държавите членки на Европейски Съюз също би трябвало да засилят своите отговорности и да усилят инфраструктурата за презареждане на транспортните средства ", уточни той.
Въпреки че новите ограничения ще се ползват в целия Блок, сподели той, три четвърти от презареждащите станции за електрически коли се намират единствено в четири страни: Англия, Германия, Франция и Холандия.
Шефът на " Фолксваген " Херберт Дис съобщи, че разпоредбите ще " водят до мощно преструктуриране на производството, както и до спомагателни заводи и акумулаторни кафези ", защото компанията превключва към производството на електрически коли.
Германският министър на стопанската система Петер Алтмайер съобщи пред медии в своята страна, че " компромисът на ограничението на CO2 е в рамките на това, което е механически и стопански допустимо ".
Германия, подкрепяна от няколко източноевропейски страни с автомобилни фабрики, изиска понижаване на излъчванията единствено с 30%. А Европейският парламент желае понижаване с 40%, подкрепено от страни като Франция, Холандия и Ирландия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР