Германски, френски или скандинавски туристи биха могли да получат разрешение

...
Германски, френски или скандинавски туристи биха могли да получат разрешение
Коментари Харесай

Испания може да приеме френски или германски туристи още през юни

Германски, френски или скандинавски туристи биха могли да получат позволение да дойдат в Испания през втората половина на месец юни в границите на пилотен план за рестартиране на туристическата активност, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на източници от министерството на туризма.

Миналата събота испанското държавно управление на Педро Санчес разгласи, че страната му ще отвори границите си за непознати туристи от юли. Поради тази причина, карантината, която от 15 май се постанова на хората, влизащи в страната, ще бъде анулирана на 1 юли.

Но съгласно представител на министерството на туризма идването на туристи може да бъде позволено преди 1 юли на Балеарските и Канарските острови - двата единствени района в Испания, които са поискали да вземат участие в този пилотен план. Говорител на министерството на туризма сподели, че управляващите залагат на датата 22 юни, с цел да стартират да одобряват туристи от Германия, Франция и от скандинавските страни, тъй като тези страни имат по-добра или сходна с Испания епидемиологична обстановка. Туристите няма да бъдат поставяни под карантина. Британските туристи, които всяка година са най-многобройни в Испания, ще бъдат изключени от този пилотен план поради по-малко удобната епидемиологична обстановка в Обединеното кралство.

Испания ще се отвори поетапно за туризма

Говорител на министерството на туризма сподели, че държавното управление на Испания е отворено към концепцията да включи в пилотния план и други испански области, като да вземем за пример Каталуния, Валенсия или Андалусия, в случай че те изразят предпочитание за това.

Испания е втората туристическа дестинация в света и туризмът съставлява 12 % от Брутният вътрешен продукт. В страната от COVID-19 починаха над 27 000 души, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР