Германската верига супермаркети Kaufland неочаквано се отказа от плановете си

...
Германската верига супермаркети Kaufland неочаквано се отказа от плановете си
Коментари Харесай

Kaufland се отказва от Австралия

Германската верига супермаркети Kaufland ненадейно се отхвърли от проектите си за разширение в Австралия, предадоха ДПА и Ройтерс.

Решението изненада анализаторите и докара до внезапно поевтиняване на акциите на локалните сътрудници на компанията.

Kaufland планираше да отвори до 20 магазина в страната, започвайки от Аделаида и Мелбърн. Сега обаче разгласи, че избира да се концентрира върху европейските пазари.

" Това не беше елементарно решение за нас. Винаги сме се чувствали добре пристигнали в Австралия ", уточни настоящият основен изпълнителен шеф Франк Шуман.

Близо 200 чиновници, които веригата към този момент е наела в Австралия, са били известени за отдръпването с увещание, че ще им бъдат предоставени " великодушни пакети " с компенсации, осведоми локален вестник. Компанията, която бе оповестила проекти да отвори най-малко пет хипермаркета от 2021 година, не е показала аргументите за решението. Близо 20 магазина на компанията са в друга степен на обмисляне, стартирано е строителството на най-малко един магазин, както и на дистрибуционен център в Мелбърн, отбелязва банка Credit Suisse.

Kaufland, която е благосъстоятелност на група Schwartz, влага над 500 млн. австралийски $ за недвижими парцели, личен състав и центрове за дистрибуция в Австралия, инфомрира Българска телеграфна агенция.

До края на предходната седмица компанията публикуваше разгласи за набиране на личен състав, а австралийският й уебсайт популяризираше амбициозния проект, отбелязва ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР