Германската верига магазини Lidl има желание да изгради втори свой

...
Германската верига магазини Lidl има желание да изгради втори свой
Коментари Харесай

След 40 години застой сграда на МВР в Разград може да стане магазин на Lidl

Германската верига магазини Lidl има предпочитание да построи втори собствен обект в Разград. Той ще е от вида мини мол. Мястото е незавършената структура на постройка на Министерство на вътрешните работи, която от десетилетия стои недостроена. Това оповестиха за Money.bg от локалната община.

От немската компания към момента не са дали отговор на допитването на екипа ни по отношение на сериозността на техния интерес към незавършената постройка, само че по думите на кмета на Разград Денчо Бояджиев договарянията са в ход.
 Кметът на Разград: Бизнес зоната в града ще бъде изцяло подготвена до 2 години
Кметът на Разград: Бизнес зоната в града ще бъде изцяло подготвена до 2 години

В момента тя обезпечава 850 работни места, споделя Денчо Бояджиев в изявление

Сагата с недостроената структура

Сградата е в застой близо 40 години и съгласно хората от Разград само загрозява фасадата на града.

Основите са положени още в далечната 1983-а година под наименованието " Дом на Министерство на вътрешните работи ". През 1990-а градежът с разгърната застроена повърхност 13 000 000 кв.м. е замразен, оповестено е, че потребност от такава постройка на Министерство на вътрешните работи няма и от този момент локални управници лобират пред централната изпълнителна власт за нейното дострояване.

Първо развиване след дългия застой се случва приз 2006-а година, когато е осъществено препроектиране. През 2009-е година към обекта е проявен интерес от компанията " Строител Варшавски договор " -Стара Загора.

" Биовет " влага нови 400 милиона в Разград

Производителят на медикаменти ще разкрие нови 350 работни места

Тя има в портфолиото си градеж на МОЛ в Града на липите, цех на месопреработвателната компания в Стара Загора и цех за тръбна мебел в Казанлък. Компанията се ангажира да има собствен нов обект до 2011-а година, само че това по този начин и не се случва.

През 2010-а година Министерство на вътрешните работи трансферира на община Разград собствеността върху незавършената постройка на полицията, а скоро по-късно обектът още веднъж е замразен.

Става ясно, че за дотъкмяване на зданието са нужни към 17 милиона лв.

След това през годините от време на време излиза информация, че руините ще се трансфорат в административна постройка, в атрактивен музей и в нова огромна изложба, само че нищо от това не се случва. Не се случва обаче и срутване на постройката.

Последната концепция за буренясалото пространство към застроения парцел беше през 2021-а година той да стане огромен 3 декара паркинг със 120 места, само че и това не стана.

Днес наподобява доста евентуално скелето да стане част от немската хранителна верига Lidl и макар че доста разградчани избират вместо това градежът да бъде парк или градина, ще са удовлетворени и на магазин. Само и единствено грозната бетонна сграда да изчезне.
 Благоевград желае заем от 29 милиона лв.. За какво?
Благоевград желае заем от 29 милиона лв.. За какво?

Ако бъде утвърден, заемът би се равнявал на 1/3 от годишния бюджет на общината
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР