Германската Varengold Bank стартира бизнеса си в България, след като

...
Германската Varengold Bank стартира бизнеса си в България, след като
Коментари Харесай

Varengold Bank стартира дейност в България

Германската Varengold Bank започва бизнеса си в България, откакто откри публично своя офис в София. В България банката цели да поддържа нови компании и бизнес модели, предоставящи новаторски финансови решения. Клонът в София ще е главен център на Varengold Bank при разширението на активността на институцията в Югоизточна Европа. “Виждаме доста обещаващи планове на хоризонта и бихме желали да ги подкрепим”, разяснява Франк Отен, член на надзорния съвет на Varengold Bank.

Varengold Bank е профилирана в така наречен Marketplace Banking, което включва финансиране на небанкови институции, предоставящи финтех решения - най-вече платформи за споделено кредитиране (peer-2-peer lending platforms). “Платформите за споделено кредитиране трансформират изцяло финансовата промишленост и последователно ще заменят обичайните модели за даване на заемни средства. Те обезпечават по-добри условия на кредитополучателите, усъвършенстват достъпа до финансиране за потребителите и фирмите и улесняват процеса по набиране на капитал. Това е голяма смяна и е добре да участваме интензивно в нея”, изясни задачата на банката Сергей Пантелеев, шеф на клона на Varengold Bank в София.

С поддръжката на поделението за комерсиално финансиране на Varengold в Хамбург клонът на немската банка в България ще предлага и атрактивни финансови артикули на интернационалните външнотърговски компании. “Готови сме да подкрепим възходящия размер търговия сред България и ЮИЕ от една страна и западноевропейските страни от друга”, заключи Сергей Пантелеев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР