Германската столица ще наложи от октомври забрана за движение на

...
Германската столица ще наложи от октомври забрана за движение на
Коментари Харесай

Берлин налага частична забрана за движение на дизелови коли от октомври

Германската столица ще наложи от октомври възбрана за придвижване на по-стари и замърсяващи дизелови коли по някои улици, на които се регистрира мощно замърсяване, съобщи ДПА.

Осемте пътни сектора са в централния регион " Мите " и югоизточния " Нойкьолн ". По тях ще могат да минават единствено дизелови коли, отговарящи на стандарта Евро-6, който бе въведен през 2015 година.

Движението на по-стари модели със документи за излъчвания на нездравословни газове до Евро-5 в това число ще бъде неразрешено. Изключения се плануват за локални поданици, коли за доставки, коли на службите за бързо реагиране и на механически екипи.

Редица немски градове вкарват забрани за придвижване на дизелови модели в избрани сектори, откакто екоактивисти заведоха правосъдни каузи против градските управляващи, че не съумяват да покрият стандартите на Европейски Съюз за качество на въздуха. Сред тях са Хамбург, Франкфурт, Кьолн, Бон, Есен и Щутгарт. На други градове съдилищата подредиха на проучат опцията за налагане на такива забрани
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР