Германската социалдемократическата партия (ГСДП) избра за свой председател бившата министърка

...
Германската социалдемократическата партия (ГСДП) избра за свой председател бившата министърка
Коментари Харесай

Германските социалдемократи за първи път избраха жена за партиен лидер

Германската социалдемократическата партия (ГСДП ) избра за собствен п редседател някогашната министърка на труда Андреа Налес - първата жена отпред на най-старата политическа групировка в страната, която ще има за задача да изведе социалдемократите от сегашната им рецесия, съобщи Франс прес.

На ексклузивен конгрес в западния гр пъкъл Висбаден 47-годишната самотна майка Налес получи 66 % от гласовете против някогашната полицайка и кмет на Фленсбург, Зимоне Ланге.

" Днес на този партиен конгре с разбихме стъкления таван в ГСДП. И той ще остане отворен ", изрази удовлетворение Налес. Андреа Налес заменя на лидерския пост Мартин Шулц , който оглави партията през март 2017 година, само че я докара до най-тежкото й изборно проваляне на 24 септември и напусна поста през февруари.

За пръв път двете най-големи немски национални партии се управляват от дами - социалдемократите от Налес, а консерваторите о т Ангела Меркел . Жени заемат и основни постове отпред на крайната левица, еколозите и крайната десница.
 Андреа Налес БГНЕС
Избирането на Налес е исторически миг, изрази удовлетворение и.д. водач на социалдемократите, финансовият министър Олаф Шолц. По думите му това е " знак за от дълго време предстоящ напредък и е хубаво, че настава в този момент ".

Андреа Налес ще има за задача да сплоти раздираната от разделения партия, която с отвращение се включи в трета огромна коалиция с канцлерката Ангела Меркел.

В днешната си тирада Андреа Налес даде обещание да се бори за повече с оциална правдивост в Германия. " Солидарността е нещото, което най-вече липсва в този глобализиран, неолиберален и свръхдигитализиран свят ", съобщи тя.
 Андреа Налес БГНЕС


Налес израз и и решимостта си да спре възхода на крайнодясната популистка партия " Алтернатива за Германия " . Това е битка за " нищо по-малко от съхраняването на демокрацията ", сподели тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР