Германската социалдемократическа партия (ГСДП) определи днес вицеканцлера и министър на

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) определи днес вицеканцлера и министър на
Коментари Харесай

Кандидатът на германските социалдемократи за канцлерския пост обеща по-висока минимална заплата

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) дефинира през днешния ден вицеканцлера и министър на финансите Олаф Шолц за своя претендент за канцлерския пост на парламентарните избори през септември, съобщи Ройтерс.
В речта си пред шестстотинте делегати на конгреса на по-малкия сътрудник в ръководещата в този момент огромна коалиция, водена от християндемократическия блок на канцлерката Ангела Меркел, Шолц даде обещание по-висока минимална заплата.

Кандидатът на немските социалдемократите за канцлерския пост се надява да притегли поддръжката на към 10 милиона нископлатена служащи в страната, с цел да не претърпи партията унизително провали. ГСДП е трета след Зелените и християндемократите в изследванията на публичното мнение, които й отреждат най-лошия избирателен резултат в нейната история, отбелязва Ройтерс.

" Ще упорствам за минимална заплата от 12 евро (на час) през първата ми година като канцлер ", даде обещание Шолц. Той изясни, че " това значи повишение на (трудовото възнаграждение) на към 10 милиона (работници), с цел да могат да си разрешат най-малко малко повече ".

Очаква се вследствие на пандемията от новия ковид делът на хората в Германия, живеещи под прага на бедността, да се е нараснал. В края на 2019 година той бе на рекордно ниво от близо 16 % в страната с население от към 83 милиона души, напомня Ройтерс.

ДПА отбелязва, че днешният конгрес е бил открит с въодушевени изявления на представители на ГСДП против християндемократическия блок, с който ръководят взаимно, осведоми Българска телеграфна агенция. Ларс Клингбайл, генералният секретар на партията, окачестви консерваторите на канцлерката Ангела Меркел като захласнати от безмилостни битки за власт и произвеждащи ежеседмични кавги. Освен това той разкритикува номинирания от Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел и баварския Християнсоциален съюз (ХСС) за канцлер Армин Лашет, определяйки го като нерешителен и авансово жертван претендент. " (Блокът ХДС/ХСС) е изпразнен от наличие и ще бъде добре за Германия, в случай че тези консерватори повече не носят отговорността ", сподели Клингбайл.

Шолц въплъщава четири съществени цели, сподели Клингбайл: климатично неутрална страна най-късно до 2045 година, най-съвременната транспортна система в Европа, цифров суверенитет и мощна система на опазване на здравето.
" Днес е Ден първи от нашето наваксване за федералните избори ", акцентира генералният секретар на ГСДП.
Той имаше поради изоставането на социалдемократите в социологическите изследвания, отбелязва ДПА.
Германският вестник " Билд " написа през днешния ден, че ГСДП, с поддръжка от 16 на 100, изостава от блока ХДС/ХСС с 23 %. На първо място са Зелените с 26 на 100.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР